Autosport Internationiaal Singleseaters • Champ Car Atlantic

Team Holland racet in de 'stad der mormonen'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 september 2008 09:25

Salt Lake City, USA - Na de race afgelopen weekend op het nieuwste circuit van Noord Amerika in Millville, NJ, is het Condor Motorsports Team Holland aangekomen in de mormonen hoofdstad van de wereld, Salt Lake City in de staat Utah. Rijders Junior Strous en Dominick Muermans, die ondersteunt worden door voormalig F1-sponsor Muermans, waren niet ontevreden over hun resultaat in de eerste kwalificatie sessie op het Miller Motorsports Park. Junior kwalificeerde zich als vijfde, Dominick als zeventiende.

Junior Strous op jacht naar topklassering

Het Miller Motorsports Park ligt op ongeveer dertig mijl van Salt Lake City en is drie jaar geleden geopend en kan verdeeld worden in maar liefst vier aparte circuits. Het Atlantic Championship rijdt op de grootste samenstelling van het circuit. De baan met een lengte van 4,486 mijl (7,219 km) en met totaal 23 bochten is de langste racebaan van Noord Amerika. Het rechte stuk is een kilometer lang en de bochten hebben exotische namen als; Agony, Ecstasy, Devil, Mabey Y’ll Makit, Scream, Witchcraft en Bad Attitude.

De Atlantic serie is op Miller Motorsports Park de belangrijkste support race van de Grand-Am Rolex Sports Car serie. In deze voorlaatste ronde van het kampioenschap hebben zes coureurs kampioenschapskansen, waaronder Junior Strous.
Strous staat op de vierde plaats in de puntenstand op 38 punten van leider Jonathan Bomarito.

Junior Strous: “Net voor de kwalificatie begon kwam er een beetje regen naar beneden, we kozen voor een veilige strategie en begonnen meteen op nieuwe slicks. De regen zette echter niet door. De auto was goed en ik kon pushen. Ik lag het meeste deel van de sessie op de derde plaats maar in de laatste ronde reden nog twee rijders net een paar honderdste sneller. Ik sta nu op de vijfde plaats. De set up van de auto was iets te hard, de vering te stijf daardoor gleed de auto iets weg. De afstelling gaan we morgen nog verbeteren en ik hoop op een nog hogere startplaats.”

Dominick Muermans: “Deze sessie was voor mij niet echt een kwalificatie. Gisteren tijdens de eerste vrije training raakte ik van de baan en reed ik de muur in. Vanochtend brak mijn linker achterwiel af. Dus ik heb heel weinig tijd gehad om het circuit optimaal te leren kennen. Na vanochtend hebben we wel wat aan de set up kunnen doen mede dankzij tips van Junior. We gaan nog wat aan de versnellingsbak verhouding veranderen. Maar ik zat goed in het het ritme en ben niet ontevreden.”

Results Q1:

1. Markus Niemala 2.28.915 (new track record)
2. Jonathan Summerton 2.29.230
3. Dane Cameron 2.29.500
4. Simona de Silvestro 2.29.560
5. Junior Strous 2.29.636
6. Carl Skerlong 2.30.185
7. Tom Sutherland 2.30.193
8. Greg Mansell 2.30.465
9. Jonathan Bomarito 2.30.592
10. Kevin Lacroix 2.30.719
17. Dominick Muermans 2.34.194

www.juniorstrous.com

www.dmuermans.com

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS