Autosport Internationaal Toerwagens • Grand Am

Nederlanders bij de 12 uren van Sebring, een korte voorbeschouwing+VIDEO

Uitgegeven door Dirk Kempen • 19 maart 2015 18:15

De Nederlanders Jeroen Bleekemolen, Sebastiaan Bleekemolen en Renger van der Zande maken zich klaar voor de tweede race in het Tudor United SportsCar Championship van het seizoen. Vandaag wordt de eerste vrije training verreden voor de 12 uren van Sebring die aanstaande zaterdag verreden wordt.

Renger van der Zande keert voor een tweede maal terug in de 12 uren van Sebring. De voormalig Formule 3- en GP3-coureur werd vorig jaar 21ste over het algemeen, derde in de PC klasse. Dit jaar gaat Van der Zande voor niets minder dan de klasse overwinning. Van der Zande wordt bij Starworks Motorsport vergezeld door Mike Hedlund en Mirco Schultis. In februari viel het team uit in de eerste helft van de 24 uur van Daytona.

De racende broers Jeroen en Sebastiaan Bleekemolen rijden in de 12 uren van Sebring voor Riley Technologies. Samen met gentleman coureur Ben Keating komen zij uit in de GTD klasse met een Dodge Viper. In 2014 was de combinatie de eerste uitvaller waarbij de Viper volledig uitbrandde. Beide zoons van Michael Bleekemolen hebben aardig wat ervaring in de 12 uren van Sebring. Jeroen Bleekemolen reed de race al vijf keer eerder en behaalde in 2013 een klasseoverwinning. Sebastiaan reed de race drie keer eerder en behaalde in 2011 een klasseoverwinning.

Vanmiddag startte de eerste vrije training 16:15 Nederlandse tijd. Om 18:25 startte de tweede vrije training gevolgd door een avondsessie startend op vrijdagochtend om 01:15. Alle actie is te volgen via de livetiming op imsa.com.

In het onderstaande filmpje is te zien wat onze jongens kunnen verwachten in Florida.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS