Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Jaap van Lagen breekt sleutelbeen: "Ik werd gelanceerd"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 december 2009 13:42

NIJMEGEN - LADA-fabriekscoureur Jaap van Lagen is gisteren in Nijmegen met succes geopereerd aan een meervoudige breuk van zijn linkersleutelbeen. De coureur uit Ede was zaterdag ten val gekomen tijdens een training met zijn mountainbike.

Jaap van Lagen

Jaap van Lagen was met vier kameraden een flinke bosrit aan het afwerken. “Ik sprong met de fiets over een boomstronk, zette in voor de volgende sprong maar daarbij bleef het achterwiel haken. Ik werd van de fiets gelanceerd en kwam precies op boomstronk terecht. Ik wist meteen dat er iets mis was.”

De coureur fietste met zijn gekwelde schouder drie kilometer naar de bewoonde wereld, voordat per auto koers kon worden gezet naar het ziekenhuis. Röntgenfoto’s brachten een meervoudige breuk aan het licht. Zijn sleutelbeen was op twee plaatsen gebroken. Gisterenmiddag is dit chirurgisch hersteld met een grote metalen plaat over het gehele sleutelbeen.


“De operatie is geslaagd”, vertelde Jaap vanuit het ziekenhuisbed. “Over zes weken is het bot weer op volle sterkte, maar ik mag al veel eerder mijn arm trainen. Bij de start van het 2010 WTCC-seizoen ben ik weer in topvorm.” / Door Bart-Jan Keizer

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS