Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Chilton wint openingsrace in Qatar, Volvo doet goede zaken, Catsburg in de top tien, Coronel P11

Uitgegeven door Johan Vis • 2 december 2017 14:41 • Print artikel

In de strijd om de overwinning in de Openings Race van het FIA WTCC versloeg Tom Chilton teamgenoot Mehdi Bennani om de zege. De Brit kende een lang gevecht met zijn Sébastien Loeb Racing teamgenoot nadat zij al bij de start polesitter Kevin Gleason hadden verschalkt op het Losail International Circuit.

Tom Chilton

Achter beide Citroëns, finishte Gleason als derde en scoorde hiermee zijn eerste FIA World Touring Car Championshop podium. John Filippi finishte als vierde voor Sébastien Loeb Racing.

Kampioenschapsleider Thed Björk finishte op de vijfde positie, nadat zijn grootste bedreiging voor het kampioenschap, Norbert Michelisz, niet verder kwam dan een negende positie na zijn remproblemen tijdens de kwalificatie. De Zweed kent nu een 16.5 punten voorsprong op Michelisz met nog één race te gaan.

Yvan Muller deed keurige zaken voor Björk en Volvo in de Openings Race door de druk weg te houden bij zijn teamgenoot. Hierdoor finishte Rob Huff voor ALL-INKL.COM Münnich Motorsport op een zevende psotie, één positie voor Nicky Catsburg.

Tom Coronel viel net buiten de punten door zijn ROAL Motorsport Chevrolet Cruze naar een elfde positie te rijden.MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS