Autosport NL • Porsche GT3 Cup

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux rijdt in 2019 driemaal samen met de DTM op Zolder, Assen en de Nürburgring

Uitgegeven door Peter Vader • 15 oktober 2018 06:05 • Print artikel

De belangstelling voor de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux groeit gestaag, met al vanaf volgend seizoen nieuwe teams aan de start. De snelste monomerkencup van de Benelux werd in 2013 gecreëerd en bevindt zich sindsdien in een positieve spiraal! Tijdens de seizoensfinale op Circuit Paul Ricard stonden meer dan twintig deelnemers uit de Benelux aan de start. Voor de promotor een uitstekende gelegenheid om een deel van de kalender voor 2019 aan te kondigen.

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux startveld

“We zullen in 2019 drie keer deel uitmaken van een DTM-raceweekend”, aldus een tevreden Series Manager Steven Stichelbout. “We zijn heel blij te kunnen samenwerken met zo een dergelijke, prestigieuze raceserie, die zowel voor spectaculaire races als voor volle tribunes zorgt. Vijf jaar geleden bezochten we een DTM-race om te bestuderen hoe de Duitse Porsche Carrera Cup werd georganiseerd. En volgend jaar, voor ons zevende seizoen, maken wij zelf deel uit van deze hoog aangeschreven wedstrijdweekends. Dat bewijst dat de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in enkele jaren tijd is geëvolueerd van een kleine start-up tot een vaste waarde in het Europese autosportlandschap.”

Twee van de drie meetings worden in de Benelux afgewerkt: Zolder (17-19 mei) en Assen (19-21 juli). De derde wedstrijd, op de mythische Nürburgring (13-15 september), wordt op slechts enkele kilometers van de grenzen van de Benelux gehouden.

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux mooi veld op circuit

Ook bij de organisatie van de DTM zijn ze tevreden over deze nieuwe samenwerking. “We zijn heel blij dat we de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in 2019 op het internationale platform van de DTM mogen zien verschijnen”, stelde Achim Kostron, Managing Director van ITR GmbH, organisator van de DTM. “Het voorprogramma van onze raceweekends naar een hoger niveau tillen was één van onze prioriteiten voor 2019. Binnen de DTM willen we onze fans tijdens hun bezoek aan onze racemeetings een zo mooi mogelijke ervaring bezorgen, zowel op de baan als qua beleving ernaast. Door voor de meetings in Zolder, Assen en op de Nürburgring het spektakel van de Porsche-races aan ons programma toe te voegen hebben we dat doel bereikt.”

Dit uitstekende nieuws komt op een moment waarop de interesse voor de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux groter is dan ooit tevoren. Na de aankondiging van DG Sport, dat volgend jaar twee Porsche 911 GT3 Cup Gen II wil laten rijden, staan ook andere nieuwe teams op het punt een aankondiging de wereld in te sturen. De drie andere data voor volgend seizoen worden later bekend gemaakt, maar nog voor de finale van dit seizoen staat nu al vast dat de jaargang 2019 een grand cru wordt!

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux rijtje achterkant

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS