Autosport NL • Porsche GT3 Cup

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2018 komend weekend naar Circuit Paul Ricard voor de grote seizoensfinale!

Uitgegeven door Peter Vader • 10 oktober 2018 15:46 • Print artikel

Van 12 tot 14 oktober vindt het laatste wedstrijdweekend van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux plaats, ter afsluiting van een boeiend seizoen 2018. Terwijl in onze streken de herfst voor duidelijk frissere temperaturen zorgt, trekt de snelste monomerkencup van de Lage Landen richting het zuiden. Het is het prestigieuze Circuit Paul Ricard in Zuid-Frankrijk dat als decor zal dienen voor een fantastische finale van het Benelux-kampioenschap, met meer dan 20 inschrijvingen. Omdat ook de auto's van Porsche Carrera Cup France van de partij zijn, staan er zelfs een veertigtal Porsche 911 GT3 Cup aan de start, wat boeiende wedstrijden belooft.

Porsche op start finish op Paul Ricard RX foto Peter Vader

In die context worden ook de twee titels in het kader van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux verdeeld. Met twee wedstrijden te gaan, met bonuspunten voor de pole position en de snelste raceronde kunnen er in Le Castellet nog 44 punten gescoord worden. De jonge Turk Ayhancan Güven (Attempto Racing) heeft in de algemene tussenstand 35 punten voorsprong, wat hem in staat zou moeten stellen om de wedstrijden te controleren. Maar hij heeft wel nog een minimum aan punten nodig!

Porsche Benelux Cup startveld

Regerend kampioen Xavier Maassen (DVB Racing) heeft niets te verliezen. Hoewel hij in de titelstrijd op enige afstand is gereden, kan de Nederlander tegenover zijn jonge landgenoot Max Van Splunteren (GP Elite) zijn ervaring laten gelden. Deze laatste komt niet meer in aanmerking voor de titel, maar heeft bij de eindafrekening mathematisch nog een kans op de zilveren medaille. Achter het leidende trio wil de Belg Dylan Derdaele (Belgium Racing) zijn soms tegenvallende seizoen met een positief resultaat afsluiten, terwijl zijn landgenoot Jurgen Van Hover (Speedlover) het jaar ook graag met een podiumplaats wil afronden. Na zijn eerste podium in Zolder te hebben veroverd is de jonge Turk Berkay Besler (Toksport WRT) vast van plan dat nog eens te herhalen, net zoals Didier Van Dalen (Kronos Porsche Centre), die in Spa-Francorchamps van de champagne mocht proeven.

Porsche Benelux Cup pitstraat zolder rijtje

In het startveld ook aandacht voor Alex Aka, bij Attempto Racing de teammaat van Ayhancan Güven. De jonge Duitser is een kandidaat voor het Porsche Junior Recruitment Program en maakt op Circuit Paul Ricard zijn debuut achter het stuur van een Porsche 911 GT3 Cup Gen II.

Klasse B: maar liefst vijf titelkandidaten!

Ook in klasse B maakt een rijder voor de eerste keer dit seizoen zijn opwachting. Maar in tegenstelling tot Alex Aka is Wim Meulders (Speedlover) geen onbekende in het veld van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Tijdens de eerste seizoenen van de competitie was de Belg zelfs één van de vaste deelnemers. Kan hij zich bij zijn terugkeer onmiddellijk mengen in de strijd tussen de titelkandidaten? Zeker niet! De wedstrijd tussen de vijf titelpretendenten belooft heel intens te worden. Sandra van der Sloot (Squadra Aragosta) wist tijdens de vorige races in Zolder de eerste plaats in de tussenstand te veroveren, maar de snelle Nederlandse telt slechts vier en acht punten voorsprong op haar landgenoten Menno Van De Grijspaarde en Ziad Geris (allebei GP Elite). Om maar eens te zeggen dat elk punt telt!

Porsche Cup Benelux bus stop chicane

Roger Grouwels (RaceArt) en Pierre Piron (Kronos Porsche Centre) volgen respectievelijk op 22 en 27 punten en kunnen in het geval van een offday voor het leidende trio, nog van de titel dromen. De kans is klein, maar wie niet waagt…

Op vrijdag staan er twee vrije trainingen van elk 40 minuten op het programma, een kwestie van zich vertrouwd maken met het Zuid Franse circuit Le Castellet. Nadien volgen er twee aparte wedstrijddagen, met elk een kwalificatie ’s ochtends en een race ’s namiddags (om 15:30u op zaterdag en 15:35u op zondag). En na afloop op zondagmiddag kennen we de namen van de kampioenen van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2018.

Circuit Paul Ricard logo

100% Auto LIVE in Rotterdam Ahoy


Profiteer van korting via RaceXpress met entreekaarten in voorverkoop 100% Auto Live
Voor 100% Auto Live op 13 en 14 oktober in Rotterdam Ahoy zijn tickets verkrijgbaar via Ticketmaster.nl. De kaarten zijn eenmalig geldig voor zaterdag óf zondag. De entreekaarten zijn in de voorverkoop te bestellen. Speciaal voor de lezers van RaceXpress zijn de kaarten €15,-. Aan de deur wordt de prijs € 18,50. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis entree, mits onder begeleiding.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS