Ovalracing Venray

Circuit Meppen nu ťcht van de grond; eerste race in seizoen 2016

Uitgegeven door Dirk Kempen • 21 juli 2015 06:43 • Print artikel

Het werd een lang verhaal, het verhaal van het circuit op Funpark Meppen. In 2008 kondigde succesvol ondernemer Hennie van der Most een internationaal circuit aan op het terrein van Funpark Meppen. De BRL V6 zou er gaan, ACNN zou in actie komen op het circuit. De baan liep erg veel vertraging op door de economische malaise en problemen met de financiering. Nu komt er echter goed nieuws uit het Duitse Meppen, net over de grens bij Emmen: Er ligt asfalt! Harry Maessen, bekend als initiatiefnemer van de BRL V6 en tegenwoordig Raceway Venray, heeft het circuit in Meppen in beheer. De ondernemer uit Venray heeft 20 hectaren overgenomen van Van der Most voor de bouw van het circuit.


Maessen verwacht ongeveer vier tot vijf miljoen Euro te investeren om het circuit gereed te maken. "Elke dag voeren we 1500 ton grond aan voor de bouw van het circuit," verklaarde de Nederlander. "In 2015 wordt er nog niet gereden, de opening zal in 2016 zijn."

Tijdens het NASCAR weekeinde op Raceway Venray kondigde Maessen aan dat de NASCAR Whelen Euro Series volgend jaar ook op de oval van Meppen zullen rijden.

Ovalracing zoals de stockcar klassen en klassen zoals NASCAR zijn erg populair in Duitsland. Duitsers Patrick Heckhausen en Stefan Oberndorfer wonnen recent Late Model V8 races op Raceway Venray. Naast EuroSpeedway Lausitz kent Duitsland geen geasfalteerde ovals terwijl er op de Nederlandse ovals, Venray, Lelystad en Ter Apel volop Duitse deelnemers zijn.

De eerste race zal worden verreden in 2016. Naar verwachting zullen ook de LMV8 Supercup, Stockcar F1, Stockcar F2 en Hot Rod op de oval uitkomen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS