Autosport NL • NK Rally

Rallycrack Patrick Snijers gaat de fans toch weer trakteren op zijn dwarse rijstijl

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 september 2010 18:26 • Print artikel

In de tweede buitenlandse ronde van de Nissan 350Z Challenge zal ditmaal een rallycrack van formaat aan onze zuiderburen demonstreren waar een auto op bio-methanol zoal toe in staat is: Patrick Snijers!
Lange tijd leek het er op dat Snijers forfait zou geven voor de East Belgian Rally, maar vandaag werd zijn deelname dan toch bevestigd. De zevenvoudige Belgische kampioen zal niet starten met zijn vertrouwde Impreza WRC, maar wel met de officiële BioMCN Gastenauto van de 350Z Challenge. Edward Goossens, initiatiefnemer van het gebruik van Bio-methanol als milieuvriendelijk brandstof in de rallysport, heeft Snijers uitgenodigd om de gastenauto te besturen die in Hellendoorn nog werd toevertrouwd aan de Zweedse oud-kampioen Stig Andervang.

Patrick snijers gaat toch weer gummen, nu met de BioMCN-Nissan

“In de TAC Rally hebben we de eerste keer de Bio-MCM Nissan 350Z voorgesteld aan het belgische publiek met Timo Van der Marel aan het stuur”, zegt Goossens. “We willen in de East Belgian Rally onze groene technologie ook voorstellen aan de bestuurders van de RACB en daar is natuurlijk niemand beter geschikt voor dan Patrick Snijers. Bio-methanol is een erg mileuvriendelijk racebrandstof en in Belgie nog niet zo bekend. Daarom hebben we gekozen deze klinkende naam in de Belgische rallysport, maar zeker ook daarbuiten.”

Snijers reed zijn eerste rally in 1976 in een Toyota Corrolla 1200, het was de Nacht van het Hageland. Wat daarna volgde was een rallycarriere van formaat. Hij werd meerdere malen Belgisch kampioen en won vrijwel alle Belgische klassiekers. Daarnaast werd hij ook enkele malen Nederlands kampioen. Zijn hoogtepunt was het Europees rallykampioenschap in 1994 in een Ford Escort Cosworth. Tot op de dag van vandaag is Snijers een kracht om rekening mee te houden, iedere wedstrijd waar hij aan de start verschijnt worden de fans getrakteerd op honderd procent inzet, een dwarse rijstijl en de immer aanwezige glimlach van 'de Lange'.

“Ik dacht even dat ik dit jaar niet meer zou rijden, maar dit was een zeer sympathiek aanbod", verklaarde Snijers. "Ik ben zeer nieuwsgierig naar de Nissan 350Z FlexFuel en eens te bezien wat die brandstof presteert.”

De East Belgian Rally vindt plaats in en om St. Vith op 9 Oktober 2010.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS