Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

PK Carsport op oorlogssterkte in raceseizoen 2017! Het ultieme doel is: titels halen

Uitgegeven door Dirk Kempen • 24 januari 2017 10:49 • Print artikel

Het jaar 2016 was ongekend succesvol voor het Belgische raceteam PK Carsport. Met vier kampioenschappen op zak leggen zij de lat hoog voor 2017. De succesformatie heeft het grootste deel van de rijdersbezetting rond, zij zijn klaar om het de concurrentie moeilijk te maken.


PK Carsport won beide klassen in de NASCAR Whelen Euro Series 2016. Titelverdediger Anthony Kumpen keert terug in zijn nummer 24 Chevrolet SS. Naast hem vervangt Stienes Longin zijn vader Bert. Bert Longin kondigde eind 2016 aan minder te gaan racen in 2017. De Leuvenaar keert wel terug in de European Le Mans Series en Belcar. Guido Dumarey, die in 2016 met PK Carsport kampioen werd in de BMW M235i Cup, maakt zijn debuut in de Elite 2 klasse in 2017. Wie de andere NASCAR auto gaat bezetten is nog niet bekend.

Dumarey won de BMW M235i Cup klasse in het Belcar kampioenschap 2016. Maar voor de PK Carsport Wolf GB08 proto was het seizoen minder succesvol. De equipe had zware concurrentie van, onder meer, Deldiche Racing en Bas Koeten Racing. De bezetting voor de snelle Wolf blijft ongewijzigd. Anthony Kumpen, Bert Longin en Frank BeliŽn gaan opnieuw voor het kampioenschap in de serie.

Hoe het testprogramma van het team er in de aanloop an het raceseizoen uit ziet is nog niet bekend.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS