Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Naamsverandering: Brass Racing wordt Braxx Racing in 2017, Belg Marc Goossens terug in NASCAR

Uitgegeven door Dirk Kempen • 30 december 2016 19:39 • Print artikel

Aan de vooravond van 2017 kwam het Belgische NASCAR team Brass Racing met opvallend nieuws: een naamsverandering. Het team uit Antwerpen staat voortaan bekend als Braxx Racing. Teambaas Jerry de Weerdt heeft zijn line-up al compleet. Marc Goossens keert terug voor een tweede seizoen in de Europese NASCAR klasse.


"Helaas is er een Duits autobedrijf dat de "Brass Racing" naam Europees geregistreerd heeft," vertelde De Weerdt tegenover Racexpress.nl. De naamsverandering heeft ook gevolgen voor Braxx Performance, Braxx Motors en de Braxx Car Collection. De activiteiten van de organisatie blijven echter onveranderd.

Over de rijdersbezetting voor 2017 laat De Weerdt geen twijfel bestaan. "Het wordt een druk jaar," gaf de sympathieke Vlaming aan. "Ik rijd zelf in de LMV8 Oval Series, NASCAR Elite 1 en NASCAR Elite 2." De Weerdt maakte vorig jaar via Hendriks Motorsport kennis met de LMV8 Oval Series waar hij het niet onverdienstelijk deed. Daarnaast rijdt De Weerdt zijn derde volledige seizoen in beide klassen van de NASCAR Whelen Euro Series. Teamgenoot van Jerry de Weerdt wordt Marc Goossens. Goossens maakte in 2016 zijn debuut voor het team waarbij hij afgelopen seizoen spectaculair afsloot tijdens de races in Zolder.


De eerste races van de NASCAR Whelen Euro Series worden verreden in Valencia op 8 en 9 april. De LMV8 Oval Series start haar seizoen op 17 april tijdens de Paasraces.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS