Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Zien we de MotoGP-legende Valentino Rossi in de 24 Uur van Le Mans? Hij overweegt een overstap naar vier wielen...

Uitgegeven door Peter Vader • 17 december 2019 14:54 • Print artikel

MotoGP-legende Valentino Rossi zegt dat hij de volgende fase van zijn carričre op vier wielen ziet gebeuren, in plaats van met twee. Vorige week acteerde de 40-jarige Italiaan achter het stuur van Lewis Hamilton's titel winnende Mercedes tijdens een spraakmakend PR-evenement.

Valentino Rossi Ferrari F1


Overwinning met Ferrari
"Dat zou voor mij wel werken", lachte Rossi, toen Sky Italia hem vroeg of hij vanaf 2020 permanent van plaats wilde wisselen met Lewis Hamilton's teamgenoot Valtteri Bottas. Rossi sprak hierover in Abu Dhabi, waar hij al eerder een klasse overwinning behaalde in een Ferrari 488 GT3 tijdens een race van twaalf uur.

Na 2020 met pensioen
"Helaas begin ik behoorlijk oud te worden, maar als Bottas op een Yamaha M1-fiets naast Maverick Vinales wil rijden, dan vind ik dat goed", lachte hij opnieuw. Rossi heeft een contract met Yamaha voor 2020, maar het gerucht gaat dat hij daarna de MotoGP vaarwel gaat zeggen en met pensioen gaat.

24 Uur van Le Mans?
Rossi heeft al gezegd dat hij in de toekomst wel Le Mans wil doen. “Ik heb altijd gezegd dat ik, nadat ik klaar ben met fietsen, een decennium in auto’s wil doorbrengen", zei de zevenvoudig wereldkampioen. “Ik zou vijf of zes races per jaar kunnen doen met auto's die het beste bij me passen. De 24-uurs races op Le Mans en Spa zijn hiervoor waarschijnlijk het meest geschikt”, zo verklaarde de Italiaan aan grandpx.news.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS