Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Zelfs Fernando Alonso...: "Het was onvoorstelbaar om hier voor de eerste keer gedurende de test te rijden"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 maart 2019 19:18 • Print artikel

Na de winterpauze gaat het FIA World Endurance Championship naar Florida USA, waar voor de eerste keer de 1.000 Mijl van Sebring wordt verreden. Het is dan ook voor de eerste keer dat Toyota deze wedstrijd rijdt en om zich goed voor te bereiden heeft men al getest op het voormalige vliegveld.


Sebastien Buemi kwam al eerder met Rebellion Racing aan de start, maar won de race nog nooit. Lopez en Conway reden eveneens al eerder op het befaamde circuit. Alleen Mike Conway stond in 2017 en 2018 al eens tijdens de 12 uursrace op het podium. Voor de andere coureurs, waaronder Fernando Alonso, wordt het een debuut. Niet dat mannen als Kazuki Nakajima, Kamui Kobayashi en de Spanjaard onervaren aan de start komen, want het team reed in februari al 4.000 km op het 6,019 kilometer lange circuit.

“Daytona was een fantastische ervaring voor mij”, vertelde Alonso. “Om op zo’n klassiek circuit te winnen was een echte eer en ik hoop dat we deze maand hetzelfde op Sebring kunnen doen. Ik voel me echt thuis bij de Amerikaanse fans, die erg gepassioneerd zijn met de motorsport. Zoals Daytona is Sebring een uniek circuit en het was onvoorstelbaar om hier voor de eerste keer gedurende de test te rijden. Het wordt geen gemakkelijke race voor de auto of voor de coureurs, dus moeten we ons juist voorbereiden en de race opnieuw prefect uitvoeren. We pushen enorm om te winnen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS