Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

WEC Silverstone: 34 teams bevestigd, slechts 8 auto's in LMP1; Nyck de Vries debuteert in de Jumbo-RTN Dallara

Uitgegeven door Ronald Loenen • 5 augustus 2018 14:25 • Print artikel

Voor de volgende ronde van het World Endurance Championship op het circuit van Silverstone, van 17 t/m 19 augustus, hebben zich 34 teams ingeschreven.

null
"Silverstone, the home of British motor racing", een fraai circuit, beroemd om zijn hoge snelheden.

LMP1
Het aantal auto’s dat gaat strijden in de hoogste klasse, de LMP1, is slechts acht. Door verschillende omstandigheden heeft het team van Manor TRSM Racing beide Ginetta’s al voor de race moeten terugtrekken. Het Engelse team, dat door financiële perikelen beide auto’s tijdens de Spa 6 Hours ook al gedwongen in de pitbox moest laten staan, kreeg te maken met een aaneenschakeling van problemen. Ginetta besloot, na de tegenvallende resultaten tijdens de 24 uur van Le Mans afgelopen juni, de Mecachrome krachtbron te vervangen voor een van AER.

Ginetta Le Mans 2018 RX foto Peter Vader
Ginetta G60-LT-P1

“Op basis van reacties van onze engineers en rijders zijn we er van overtuigd dat we met de G60-LT-P1 een zeer capabele auto hebben gebouwd, maar dat de Mecachrome-motor op heel veel punten tekort schiet”, aldus een woordvoerder van Ginetta. Het was de bedoeling om TRSM op Silverstone te laten starten met de AER-motor, maar de wijziging is te laat doorgegeven aan de organisatie van het WEC en daarom kon het team de auto’s alleen maar terugtrekken."

Uiteraard maken ook Fernando Alonso, bij Toyota en Jenson Button, bij SMP Racing hun opwachting.

Nederlandse inbreng in LMP1 komt van Renger van der Zande die samen met Henrik Hedman en Ben Hanley in de BR1-Gibson van Dragonspeed aan de start verschijnt.

Renger van der Zande RX foto Peter Vader
Renger van der Zande

LMP2
Zoals begin dit jaar al aangekondigd maakt Jan Lammers na zijn laatste optreden in Le Mans plaats voor Nyck de Vries in de Jumbo Dallara van Racing Team Nederland. De jonge Formule 2-rijder deelt de auto met teameigenaar Frits van Eerd en Giedo van der Garde.

Dallara P271 Le Mans 2018 RX foto Peter Vader
Silverstone betekent het debuut van Nyck de Vries in de Jumbo RTN-Dallara P271

Na zijn gedwongen vertrek bij Toyota, waar hij plaatsmaakte voor Fernando Alonso, maakt ex-Formule 1-coureur Anthony Davidson zijn debuut in de LMP1 bij Dragonspeed, waar hij naast enfant-terrible Pastor Maldonado, Nathaneal Berthon vervangt.

Bij Larbre vervangt Yoshiharu Mori Thomas Dagoneau.

LMGTE PRO
In LMGTE-pro valt op dat, in tegenstelling tot Le Mans, alle fabrieksteams met twee rijders in plaats van drie aan de start verschijnen. Daardoor stapt Aston Martin-rijder Jonny Adam in de Vantage van TF-Sport.

Aston Martin + LMP's Le Mans 2018 RX foto Peter Vader

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS