Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Voor het eerst in de geschiedenis van de 24 Uur van Le Mans; elektrische auto op waterstof

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 juni 2016 09:10 • Print artikel

Voor het eerst in de geschiedenis van de 24 Uur van Le Mans, heeft een elektrische auto op waterstof symbolisch een ronde gereden over het circuit. Dat gebeurde in de pauze van de officiële kwalificatie. Op donderdag 16 juni 2016 om 21.15 uur reed de Green GT H2 het circuit van Le Mans op om één ronde, dus 13,629 kilometer, af te leggen. Ex-Formule 1-coureur Olivier Panis, ontwikkelingscoureur en ambassadeur van het merk, zat achter het stuur.

Oliier Panis

Michelin, dat altijd zeer betrokken is bij innovaties en een enorme gedrevenheid heeft om de ontwikkeling van duurzame mobiliteit te bevorderen, is niet alleen de leverancier van de banden voor de Green GT. Het bedrijf is ook technologisch partner en aandeelhouder in Symbio FCELL dat in nauwe samenwerking met Green GT het waterstofsysteem ontwikkelde. “Gezien de betrokkenheid van Michelin bij mobiliteit, is het logisch dat de Groep de Green GT en de H2 ondersteunt. Het gaat hier niet alleen om een raceauto, maar ook om een high performance laboratorium,” verklaart Valérie Bouillon-Delporte, Directeur Waterstofinnovatie bij Michelin.

De Green GT H2 brengt, naast een technologische benadering en prestaties, ook de inspanningen en de visie tot uitdrukking die Michelin, de Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) en de l’Automobile Club de l’ouest (ACO) met elkaar gemeen hebben. De Green GT H2 die tijdens de eerste Formula E ePrix van Parijs op 23 april al een aantal ronden op een stedelijk circuit heeft gereden, is uitgevoerd met MICHELIN slicks type S8L en met regenbanden type P2L die worden geleverd door de klantenservice Competitie Michelin. Op zaterdag 18 juni om 12.40 uur was de Green GT H2 opnieuw te zien op het circuit van de 24 Uur van Le Mans voor een tweede demonstratieronde.

Green GT en Michelin werken samen ook aan de ontwikkeling van een andere supercar die is bedoeld voor gebruik op circuits. De H2 Speed, een door Pininfarina ontworpen prototype, is tentoongesteld voor de ontvangstruimte van Michelin op het circuit van de 24 Uur van Le Mans, bij de Raccordement.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS