Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Verbaasde Nicky Catsburg: "Ik moest allemaal gekke dingen tekenen, zelfs wat lichaamsdelen!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 juni 2018 04:19 • Print artikel

Nicky Catsburg reed afgelopen weekend zijn eerste 24 Uur van Le Mans met BMW. De BMW M8 GTE reed zijn tweede race in het FIA World Endurance Championship en kwam nog wat te kort ten opzichte van de Porsche, Ferrari en Ford. Dit werd voornamelijk veroorzaakt door de pech die het team van Mtek gedurende de race opliep, toch kijkt de Nederlander tevreden terug op zijn race op het Circuit de la Sarthe.

FIA WEC
“We hadden wat gelijk met de vroege safetycar, omdat we al gepit hadden en de anderen niet en dat zette ons naar de derde plek”, zei de BMW-coureur. “We zaten in een andere volgorde met de stops, dus we sprongen wat heen en weer in de rangorde, tot we moesten pitten met een probleem, maar wat betreft pure snelheid zaten we er bij.”

“Beide auto’s hadden last van problemen met de demper, waarschijnlijk door het gebruik van de kerbs, maar de auto’s zouden dat moeten kunnen hebben. We hadden wat pech met een waterlek, het was waarschijnlijk het geval door wat offline te rijden, wat je best veel moet doen in Le Mans en het is gewoon pech dat we wat rommel oppikten.”

null

“Ik ben eigenlijk relatief blij met het resultaat, omdat we erg competitief waren in de rondetijden, we zaten gelijk met iedereen, de BoP was oké en de leidende Porsche was gewoon erg gelukkig, niet 1 keer, maar 3 keer. Voor mij persoonlijk was ik tevreden met de set-up en het was een goede race.”

“De rijdersparade was echt indrukwekkend. Ik had er van alles over gehoord, maar het was nog gekker dan ik gedacht had. Ik moest allemaal gekke dingen tekenen, zelfs wat lichaamsdelen! Iemand bracht zelfs een luchtinlaat van hun BMW-straatauto, dus was het een uur van puur plezier, zo zou ik het zeggen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS