Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Val Hillebrand 'last minute' naar 24u Le Mans

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 juni 2007 11:16 • Print artikel

VAL HILLEBRAND MET COURAGE IN 24U LE MANS

De jonge Belg Val Hillebrand trekt richting Le Mans voor de 75e editie van de legendarische 24-uursrace. De Franse constructeur Courage trok de voormalige wereldkampioen FIA Sportscar in laatste instantie aan.

Val Hillebrand


Hillebrand deelt het stuur van de LMP1 Courage LC70 AER onder startnummer #10 met twee Franse rijders, de ervaren uithoudingsspecialist Jean-Marc Gounon en de jonge Guillaume Moreau. Val Hillebrand is de tweede Belg die in Le Mans aan de start zal verschijnen en de enige Belg die een prototype zal besturen. Hij krijgt in Le Mans de steun van het Vlaamse bedrijfsleven.

Val Hillebrand: “Veryplast Belgium is geen onbekende in de uithoudingsracerij. In het verleden was het bedrijf al in Spa en de LMS aanwezig. Zij kennen dus zeker de kracht van de autosport en Le Mans in het bijzonder.”

Val Hillebrand is uiteraard zeer tevreden met zijn terugkeer naar het mythische circuit in Le Mans. “Vorig seizoen ben ik niet van start gegaan, maar in ik stond in het verleden wel al driemaal aan de meet”, vertelt Hillebrabd, die over ruim een week 26 wordt. “Mijn beste resultaat tot dusver was een achtste plaats in 2002 met de Dome van Racing For Holland. Ik heb er altijd van gedroomd om dit soort races te rijden. Op mijn zestiende ben ik zelfs naar Le Mans verhuisd om er de Filičre te volgen, een soort raceschool. Ik reed elke dag voorbij de Courage Compétition en nu kan ik met hen de uitdaging van de 24 uur aangaan. Ik ben dan ook zeer verheugd om zaterdagnamiddag opnieuw op de startgrid van de grootste race van de wereld te staan.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS