Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

“Uiteindelijk is hij aan het huilen, omdat ik wat heen en weer bewoog op het rechte stuk"

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 juni 2018 15:13 • Print artikel

Sebastien Bourdais en Frederic Makowiecki vochten tijdens de 24 uur van Le Mans een harde strijd uit. De Ford- en Porsche-coureur passeerden elkaar meerdere keren in 1 ronde. Het was een gevecht waarvan het publiek genoot, maar Bourdais haalde na de stint tijdens zijn thuisrace hard uit naar zijn landgenoot. Makowiecki haalt zijn schouders daarvoor op en zegt dat hij waarschijnlijk niet de laatste coureurs is waarover Bourdais klaagt.“Hij pushte me op het gras, hij deed exact wat ik deed”, zei Makowiecki tegen het Engelse Autosport. “Uiteindelijk is hij aan het huilen, omdat ik wat heen en weer bewoog op het rechte stuk. Ik ben niet de eerste coureur waar hij op deze manier boos over is. En ik garandeer je dat ik ook niet de laatste ben.”

Uiteindelijk moest Makowiecki de overwinning laten aan zijn teamgenoten Michael Christensen, Kevin Estre, en Laurens Vanthoor. Een safetycar in het vierde uur gaf de drie coureurs een voorsprong van twee minuten, die zij ook tot het einde van de race vasthielden.

“De afstand naar de kop had kleiner geweest als de racedirecteur niet had zitten slapen”, zegt de Fransman over het voorval. “Hij hield ons een minuut vast bij de pituitgang. Dat is waarom iedereen zover achter de #92 zat. Als je vandaag de dag zo ver achter zit, is er geen manier om dat goed te maken met snelheid of op een andere manier. Aan de andere kant, zit je nog verder weg met elke safetycar fase. Het is een fout in de regels, maar dat is hoe de race werd besloten na drie uur.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS