Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

TV-TIP: Mini-docu Road To Le Mans - Racing Team Nederland op weg naar de 24 uur van Le Mans

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 juni 2018 12:33 • Print artikel

De 24 uur van Le Mans is de oudste en grootste autorace ter wereld. Racing Team Nederland is het enige Nederlandse team dat op 16 juni aanstaande aan de start verschijnt van de 86e editie van dit unieke spektakel. Het team en de coureurs - Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Jan Lammers - bereiden zich al ruim een half jaar voor op de race der races. RTL GP Magazine heeft Racing Team Nederland op de voet gevolgd op weg naar Le Mans; van testritten in Spanje en Zuid-Frankrijk tot de teampresentatie in Veghel, en van de openingsrace in Spa tot de laatste test in Zandvoort. Het resultaat is de half uur durende mini-docu “Road To Le Mans” die zondag 10 juni aanstaande om 16:00 uur wordt uitgezonden door RTL7.

Racing Team Nederland

De uitzending wordt herhaald op woensdag 13 juni om 00:15 uur en op zaterdag 16 juni om 13:30 uur. “Road To Le Mans - Racing Team Nederland op weg naar de 24 uur van Le Mans” is een coproductie van Formula Once Publishing en PilotStudio.

Line-up Racing Team Nederland

RTL7 zendt de complete 24 uur van Le Mans live uit. De race start op zaterdag 16 juni om 15:00 uur. Met naar verwachting bijna 300.000 toeschouwers en deelname van F1-wereldkampioenen als Fernando Alonso en Jenson Button, belooft de 24 uur van Le Mans wederom een ware klassieker te worden.

Giedo van der Garde

Racing Team Nederland, het enige Nederlandse team in de 24 van Le Mans, komt uit in de LMP2-klasse, met 20 auto’s de sterkst bezette categorie in de race.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS