Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Toyota zet de toon tijdens de vrije trainingen in Sebring, Nyck de Vries snel in LMP2 + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 maart 2019 08:46 • Print artikel

Het FIA World Endurance Championship rijdt dit weekend voor de eerste keer de 1.000 Mijl van Sebring. De eerste twee trainingsessies zijn verreden en Toyota heeft haar visitekaartje in de beide trainingen afgegeven.

Toyota FIA World Endurance Championship

Vrije training 1
Kazuki Nakajima zette in de eerste sessie de snelste tijd neer met 1.41,957 en was daarmee iets sneller dan Jose Maria Lopez. De Argentijn zette met de Toyota TS050 Hybrid een tijd neer van 1.42,506. Daarmee waren beide coureurs nog wel langzamer dan het onofficiële ronderecord van Mike Conway tijdens de testdagen, maar sneller dan het ronderecord van Marcel Fassler uit 2013. Bij de non-hybrides waren het de twee auto’s van Rebellion Racing die volgden. In eerste instantie was Gustavo Menezes de snelste van de coureurs van het team, maar Mathias Beche dook er uiteindelijk onder door. De plekken 5 en 6 waren voor Rebellion Racing. Het team van Renger van der Zande kwam tot plek 7.

In de LMP2 was het Nyck de Vries die zijn visitekaartje afgaf. De jonge rijder uit Friesland zette een tijd neer van 1.47,835. Daarmee was de coureur van Racing Team Nederland een halve seconde sneller dan Andre Negrao in de Signatech Alpine. Matthieu Vaxivierre zette de derde tijd neer. In de GTE-Pro was het Maxime Martin die het tempo aangaf met een 1.58,044. Daarmee was de Belg drie tienden sneller dan Harry Tincknell met de Ford. De Porsches eindigden 3 en 4. De BMW van Nicky Catsburg ging naar de achtste plek, net achter de zusterauto. Bij de GTE-Am was het ook Aston Martin met Pedro Lamy die de snelste was, gevolgd op 9 duizenden door Matteo Cairolli. Project 1, die haar auto tijdens de testdagen door een brand verloren zag gaan, nam de nieuwe auto in ontvangst, maar kon nog niet in actie komen.

Vrij training 2
Tijdens de avondtraining was het ook Toyota die het tempo aangaf. Jose Maria Lopez ging met een vroege snelle ronde onder de ochtendtijd van Kazuki Nakajima door. De Argentijn reed naar 1.41,730. De beste tijd van de andere Toyota TS050 Hybrid kwam wederom van de Japanner, maar was 0,787 seconden van zijn teamgenoot af. Fernando Alonso belandde tijdens de sessie in een spin, maar dat had geen verdere gevolgen. Achter de Japanse LMP1’s gebeurde er wel het nodige. In deze sessie waren de auto’s van SMP Racing sneller dan de auto’s van Rebellion Racing. Anthony Davidson zorgde nog voor een gele vlag, toen hij zijn linker achterwiel verloor, maar kon wel op eigen kracht terug naar de pits komen.

In de LMP2 reed Stephane Richelmi, de teamgenoot van Ho-Pin Tung, naar de snelste tijd met 1.47,716. Nicolas Lapierre moest wederom genoegen nemen met de tweede tijd. Racing Team Nederland reed naar de zevende tijd tijdens de tweede sessie. In de GTE-Pro zette Aston Martin wederom de toon. Alex Lynn noteerde de beste tijd neer met 1.57,792. Harry Tincknell in de Ford GT kwam 0,033 seconden tekort. Teamgenoot Stefan Mücke volgde op plek 3 met de andere Amerikaanse bolide. In de GTE-Am was Ben Barker met de Gulf Racing Porsche de snelste, hij was nipt sneller dan Giancarlo Fisichella in de Ferrari. Project 1 Racing kwam tijdens deze sessie wel naar buiten en reed 27 ronden.

Uitslag sessie 1


Uitslag sessie 2

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS