Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Toyota pakt eerste startrij in Silverstone; Racing Team Nederland 5e + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 augustus 2018 18:37

SILVERSTONE - Toyota heeft zijn derde poleposition op rij te pakken in het FIA World Endurance Championship. De TS050 Hybrid met Mike Conway en Jose Maria Lopez zette een gemiddelde rondetijd neer van 1.36,895 en was daarmee teamgenoten Kazuki Nakajima en Kazuki Nakajima te snel af. Het tweetal gaf 0,411 seconde toe.



SMP Racing was de snelste non-hybride-auto. De BR Engineering BR1 AER werd tweede en derde. De auto met het nummer 11 was twee seconden langzamer dan de Japanse bolide. Rebellion Racing en Dragonspeed, het team van Renger van der Zande, volgen op rij drie.

Jackie Chan DC Racing zette de toon in de LMP2-klasse en zette de Oreca’s op de eerste startrij. De auto van Ho-Pin Tung start vanaf de tweede positie. De auto’s van het Chinese team waren 1,4 seconden sneller dan de rest van het veld. Racing Team Nederland start vanaf de vijfde startplek. Frits van Eerd kwam even in de problemen bij Copse, waar hij in het gravel belandde. Het zorgde voor de enige rode vlag tijdens de sessie.

Kwalificatie LMP1 en LMP2, 6 uur van Silverstone

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS