Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Toyota ook snelste in avondsessie; Code Rood door kapotte curbstone + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 juli 2019 07:00 • Print artikel

Kazuki Nakajima heeft de snelste tijd neergezet tijdens de tweede sessie van The Prologue. De avondsessie als voorbereiding op de FIA World Endurance Championship werd lange tijd stil gelegd vanwege een rode vlag en dat zorgde er voor dat de sessie uiteindelijk met een halfuur verlegd werd.


De Japanner zette de snelste tijd neer met 1.30,114 met de Toyota TS050 Hybrid gevolgd door Kamui Kobayashi die slechts 0,066 seconden toegaf op zijn landgenoot. De Rebellion’s waren wederom derde en vierde. De twee auto’s van het Zwitsers/Engelse team waren iets minder dan een seconde langzamer. Mathias Beche lag korte tijd derde, maar de tijd van de coureur in de Ginetta werd uiteindelijk kort voor het einde van de sessie afgenomen. De rode vlag kwam tevoorschijn, omdat er in de tweede sector een stuk van de curbstone gebroken was.

In de LMP2 zette Paul di Resta wederom de snelste tijd neer met de auto van United Autosports. De Schot zette een tijd van 1.33,110 op het scorebord. Door een reeks aan snelle tijden in de laatste fase van de sessie, veranderde de rangschikking geregeld. Thomas Laurent zette de tweede tijd neer in de Signatech Alpine, terwijl het team van Jackie Chan DC Racing, waarvoor Ho-Pin Tung rijdt, als derde eindigde. Racing Team Nederland zette de langzaamste tijd in de klasse neer, nadat zij in de ochtend nog als derde geclassificeerd stonden.

In de GTE-Pro zette Miguel Molina de snelste tijd neer van 1.43,814, in de Ferrari 488 GTE. De coureur van AF Corse bleef daarmee de twee Porsche’s voor. In de GTE-Am was het wel het Duitse merk dat aan het einde van de sessie op plek 1 stond. Matteo Cairoli was snelste met een tijd van 1.44,843, gevolgd door zijn teamgenoot van Team Project 1, Joerg Bergmeister.

Avondsessie The Prologue, Barcelona

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS