Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Toyota gaat met de lage downforce configuratie naar 6 uur van Spa

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 april 2018 12:34 • Print artikel

Toyota start het seizoen tijdens de 6 uur van Spa van het FIA World Endurance Championship met de lage downforce configuratie. De Japanse fabrikant rijdt met slechts een beperkt geüpdate Toyota TS050 Hybrid. De beide configuraties, zowel de hoge als lage downforce, werden dit weekend tijdens The Prologue getest op de auto met nummer 7. De Toyota met het nummer 8 reed op Paul Ricard met bijna dezelfde setup als tijdens de laatste wedstrijd van het vorige seizoen in Bahrein. De auto met het nummer 7 stond gepland voor een dertig uur durende endurance test tijdens de twee-daagse test. Toyota zette vorig jaar drie auto’s in in Spa en de 24 Uur van Le Mans en reed toen met beide configuraties.

Toyota TS050 Hybrid


“Vorig jaar hadden we een lage downforce auto en twee met hoge downforce,” zei technisch directeur Pascal Vasselon tegen Sportscar365. “Het is duidelijk dat de lage downforce auto niet belangrijk is en het is een goede voorbereiding voor Le Mans. Voor de coureurs om gewend te raken aan de lage downforce en om de validatie van het bodywerk af te ronden. Zeker, we gaan met de lage downforce naar Spa.”

Toyota hanteert daarmee dezelfde aanpak als Porsche vorig jaar deed, door te wachten met de homologatie van het hoge downforce pakket na Le Mans. Vasselon geeft toe dat het standaardpakket nog niet geüpdate is. Ondanks dat de privateerteams in de LMP1-teams een onbeperkt aantal aerodynamische pakketten mogen gebruiken, gelooft de Fransman dat het lage downforce pakket competitief gaat zijn in Spa.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS