Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Toyota bevestigt probleem met sensor: "We realiseerden direct dat de lekke band nog steeds op de auto zat"

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 juni 2019 09:06 • Print artikel

De Toyota met het startnummer 7 leek op weg naar de overwinning in de 24U van Le Mans. De andere auto van het team, met onder andere Fernando Alonso kon het tempo van Jose Maria Lopez, Mike Conway en Kamui Kobayashi niet volgen. Het team kreeg echter in het laatste uur te maken met een onverwachte stop door een leeglopende band. Dit blijkt nu te komen door een probleem met de sensor, zo heeft technisch directeur Pascal Vasselon onthuld.

Toyota 24 U van Le Mans

“Ze hadden een lekke band opgelopen, wat door de sensor al was gedetecteerd”, aldus de Fransman tegen Sportscar365. “Dus verwisselden we alleen de band rechtsvoor en toen we verder gingen realiseerden we direct dat de lekke band nog steeds op de auto zat. Dit is waarom we de tweede ronde langzaam deden.”

Vasselon wil echter niet dieper ingaan op de oorzaak van de lekke band, omdat dat nog verder uitgezocht moet worden. Het zorgde er voor dat Kazuki Nakajima voorbij kon gaan en samen met Alonso en Sebastien Buemi de tweede overwinning in Le Mans binnenhaalden.

“We moeten er naar kijken, omdat het een langzaam leeglopende band is en het is lastig om te detecteren”, aldus de teambaas. “We moeten het nog echt uitvinden, omdat het echt langzaam was, dus namen we de tijd niet. We moeten nagaan waar het begon.” Als Vasselon wordt gevraagd of het probleem eerder is voorgekomen, zegt hij dat het een keer met een van de Toyota TS050 Hybrids is gebeurd tijdens het testen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS