Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Tijdschema voor de 24 uur van Le Mans 2021 onthuld

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 april 2021 09:47 • Print artikel

Het tijdschema voor de aankomende 24 uur van Le Mans die in het weekend van 21 en 22 augustus verreden wordt, is bekend. De 89ste editie betekent het debuut van de LMH-auto’s op het Circuit de la Sarthe. De testdag en de vier supportraces worden over vijf dagen gehouden.


Op vrijdag 13 augustus vinden de technische keuring plaats op het circuit. Deze keuring is zowel voor de testdag op de zondag voor de race en de 24 uur van Le mans zelf. Ook de trainingstijden zijn aangepast. De eerste training is op woensdag 18 augustus om 14.00 uur. Waarbij de Hypercarpole sessie plaatsvindt op donderdag tussen 21.00 en 21.30. In deze sessie gaan 24 auto’s proberen om de beste mogelijke plek op de grid te krijgen, terwijl de zon ondergaat.

Naast de 24 uur van Le Mans bestaat het voorprogramma uit de Road to Le Mans, Porsche Sprint Challenge France en Endurance Racing Legends. Daarnaast is er op vrijdag 20 augustus de vijf uur durende Fun Cup, waarin amateurcoureurs hun vaardigheden op het circuit kunnen testen.

De 24 uur van Le Mans start op zaterdag om 21 augustus om 16.00 uur. Om het programma goed te laten verlopen is het voor de eerste keer dat het circuit, inclusief de openbare weggedeelten, vanaf woensdag 18 augustus tot en met de avond van 22 augustus afgesloten zijn. Hiervoor heeft de organisatie de steun van de lokale autoriteiten en de gemeenschap. Verdere details over het schema, ticketverkoop en de toegang voor bezoekers wordt in mei bekend gemaakt.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS