Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Tien wereldkampioenen aan de start van de 6 uur van Silverstone

Uitgegeven door Bart • 11 augustus 2018 06:44 • Print artikel

In ronde 3 van het FIA World Endurance Championship op het circuit van Silverstone staan maar liefst tien wereldkampioenen aan de start. Dat deden zij in drie verschillende FIA-klassen. Alle ogen tijdens de 6 uur van Silverstone zijn komende week gericht op voormalig wereldkampioen Formule 1 Jenson Button. De 38-jarige thuisrijder komt voor zijn eigen fans in de LMP1 uit in de BR Engineering BR1-Gibson. Tijdens de 24 uur van Le Mans haalde Button de finish niet.

Fernando Alonso


Button krijgt concurrentie van de winnaar van de 24 uur van Le Mans en de 6 uur van Spa-Francorchamps. Dat is de Toyota van tweevoudig wereldkampioen F1 Fernando Alonso, Sebastian Buemi en Kazuki Nakajima. Verder komen er twee meervoudige WTCC-kampioenen aan de start. Jose Maria Lopez rijdt in de nummer 7 Toyota Gazoo Racing TS050 samen met Mike Conway en Kamui Kobayashi. Andy Priaulx stapt achter het stuur van het Ford Chip Ganassi Team UK in de LMGTE-categorie. Hij rijdt samen met Harry Tincknell.

Aan de start staan vier voormalige wereldkampioenen in het WEC. Dat zijn Andre Lotterer (2012), Sebastian Buemi (2014), Loic Duval (2013) en Anthony Davidson (2014). Lotterer rijdt voor no1 Rebellion Racing, Duval in de no23 TDS Racing Oreca 07-Gibson en Davidson komt in actie voor de no31 Oreca-Gibson in de LMP2-categorie. Tot slot zien we ook World Endurance GT-kampioenen James Calado en Alessandro Pier Guidi in actie in Silverstone.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS