Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Tevredenheid overheerst bij Rebellion Racing na test met nieuwe R13: "Extreem blij met resultaten"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 april 2018 19:34 • Print artikel

De zes Rebellion Racing-coureurs testten tijdens The Prologue in Paul Ricard de nieuwe Rebellion R-13, waarmee men dit jaar in de LMP1-klasse van het FIA World Endurance Championship gaat deelnemen. Daarnaast kondigde men op het Franse circuit aan te gaan samenwerken met TVR. Het team had dus een goede start in Paul Ricard, waarna Rebellion later verder gaat testen op Magny Cours.“Voorafgaande aan de WEC Prologue hadden we een shakedown met de Rebellion Racing R13 #1, dus gingen we de officiële test in wetende dat we veel werk hadden te doen”, zei teammanager Bart Hayden. “We zijn blij met het aantal ronden dat we hebben bereikt tijdens de WEC Prologue. De auto was betrouwbaar en we waren in staat om door ons programma aan testen te werken. De R13 was erg competitief met de non-hybride LMP1-auto’s, als we overwegen hoeveel testen sommige van deze auto’s al hebben gedaan."

"Ik denk dat we extreem blij moeten zijn met de resultaten. Een grote dank moet naar alle leden van het Rebellion Racing-team gaan voor het harde werk over de recente weken en ook naar de Oreca-staf die de auto ontworpen hebben en de technici in de fabriek die hebben geholpen om de R13 op de baan te krijgen.” Natuurlijk waren de coureurs ook blij om de eerste keer met de nieuwe LMP1-auto de baan op te gaan."“The Prologue was een fantastische manier voor ons om een eerste contact met de nieuwe Rebellion P1-auto te hebben. Het was een groot succes, met vanaf het allereerste begin een goede betrouwbaarheid en een goede prestatie, wat ons vertrouwen geeft dat we hard gaan vechten gedurende Le Mans en in het FIA WEC-kampioenschap voor een sterk resultaat. Kan niet wachten om te gaan racen in Spa!”

Neel Jani vond het een mooie manier om te starten met de nieuwe auto, nadat hij deze winter van Porsche overkwam. “Het was een mooie start van de 2018-campagne voor Rebellion”, zei de Zwitser. “Het was eigenlijk onze roll-out en de auto is al fantastisch! Dit toont het grote werk en de voorbereiding door het hele team. Ik kan niet wachten om te gaan racen in Spa!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS