Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Teambaas van Ho-Pin Tung, David Cheng, teleurgesteld na verdwijnen Shanghai: "77 voorstellen voor circuits in China"

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 december 2019 17:01 • Print artikel

Met de bekendmaking van races in Kyalami en Monza op de FIA World Endurance Championship-kalender, is de wedstrijd in Shanghai in het seizoen 2020/21 verdwenen. Jackie Chan DC Racing, waarvoor Ho-Pin Tung uitkomt, heeft een Chinese achtergrond en bij teameigenaar David Cheng is de teleurstelling dan ook groot.

Jackie Chan Racing chinese livery

“Het is teleurstellend voor ons en veel van onze partners”, zegt Cheng tegenover Sportscar365. “Het is ook een wereldkampioenschap. Het feit dat Brazilië werd geannuleerd, was ook zonde voor veel Braziliaanse coureurs. Voor veel fabrikanten is de Chinese markt misschien niet meer wat het geweest is, na het absolute hoogtepunt in 2011. Ik kan de stap begrijpen en ik ben er zeker van dat de wedstrijd met een paar jaar weer terug gaat komen.”

“Of het nu Shanghai is of ergens anders. Vorig jaar waren er 77 voorstellen voor circuits in China. De helft van deze waren waarschijnlijk onrealistisch, maar we zagen vorig jaar dat vier banen vorig jaar daadwerkelijk zijn gebouwd, in aanvulling op de stratencircuits.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS