Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Stephane Sarrazin denkt dat Pascal Vasselon van Toyota de LMP1-privateers uit de tent wilde lokken

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 april 2018 14:20 • Print artikel

"Toyota reed buiten de Equivalence of Technology (EoT) tijdens The Prologue op Paul Ricard, om de LMP1-privateers uit de tent te lokken," zei Stephane Sarrazin. De twee Japanse bolides pakten plek 1 en 2 tijdens de dertig uur durende test, waarbij de snelste Toyota TS050 Hybrid meer dan vier seconden sneller was dan de SMP Racing BR1-AER.

Toyota WEC

De Japanners gaven toe dat ze buiten de EoT reden met beide auto’s, die op vrijdag de snelste tijd neerzetten, voordat men terugkeerde naar de regels voor de rest van de test. Sarrazin, die de snelste tijd in de SMP-auto met nummer 5 realiseerde, gelooft dat het rijden buiten de EoT bedoelt was om de ware snelheid van de LMP1-rivalen te zien.

“Ze wilden ons in de luren leggen en ons choqueren, dus werden we geforceerd om sneller te gaan,” zei de Fransman tegen het Engelse Autosport, die van 2012 tot en met 2017 onderdeel van Toyota uitmaakte. “Ik ken het team behoorlijk goed. Ik kan je vertellen dat Pascal er van houdt om dit soort spelletjes te spelen.” Overigens ontkende Toyota’s technisch directeur Pascal Vasselon de uitspraken van zijn voormalig coureur.

“We gingen echt door een heel breed programma heen, waaronder het opwekken van hoge temperatuur condities, die niet zo waren als we op hoopten,” legde de Fransman uit. “Het gebeurt dat wanneer je hoge temperatuur condities wilt opwekken, dat ze niet zo hoog zijn als je op gehoopt had. We hadden een nieuw koelsysteem te valideren en gedurende de winter wisten we dat het niet mogelijk was. We hoopten op een wat hogere temperatuur, zodat we ons koelsysteem belasten. Het gebeurt dat wanneer je het hybride systeem belast, je voor wat meer moet vragen dan toegestaan. Daarna kwamen we terug in de gebruikelijke limieten en hadden we een probleemvrije run.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS