Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Russische miljardair trekt stekker uit geldverslindend project: "Ons doel is alleen..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 juli 2019 14:03 • Print artikel

SMP Racing keert in 2019/20 niet terug in de LMP1-klasse van het FIA World Endurance Championship. In een statement laat de oprichter van het Russische team, Boris Rotenberg weten dat het team het beste uit een lastig ‘superseizoen’ in 2018/19 heeft gehaald.


“Ons doel is alleen een overwinning geweest en we geloven dat we deze overwinning met het hoogste mogelijk resultaat hebben behaald gezien de omstandigheden”, reageert Rotenberg in de statement. “Na de laatste race in Le Mans hebben we besloten dat SMP Racing het FIA WEC gaat verlaten. Ons team racet niet in het 2019-2020 seizoen.”

Het verhaal gaat dat het team niet tevreden is met de ‘return on investment’ om te vechten voor overwinningen. Alle races werden in de klasse met een 1-2 door Toyota gewonnen, met uitzondering van twee races. Het vertrek komt als een verrassing, omdat er twee inschrijvingen voor het komende seizoen in de LMP1 door SMP Racing waren aangevraagd. “Voor ons was het een lastig seizoen”, aldus Rotenberg. “We werkten veel aan onze BR1-prototype. Als een gevolg daarvan waren we in staat om aan iedereen te tonen en te bewijzen dat het Russische team, Russische coureurs en een Russische auto in staat is om het hoogste resultaat in het meest lastige wereldkampioenschap kan behalen en in zo’n prestigieuze race als de 24 uur van Le Mans. Dit is een welverdiend succes van iedereen die bij dit project betrokken is. Coureurs, SMP Racing en ART, BR Engineering en Dallara.”

Met het vertrek zakt het aantal LMP1-auto’s in het veld naar zes auto’s, met twee auto’s van de teams Toyota Gazoo Racing, Rebellion Racing en Team LNT. Overigens rijdt Rebellion waarschijnlijk met één auto en in Le Mans met twee auto’s. De inschrijvingen van Team LNT zijn nog onduidelijk omtrent de inzet van het aantal Ginetta’s.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS