Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Risi Competizione wil terug naar de 24U van Le Mans: "Met Ferrari gaan we dit oplossen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 februari 2019 17:34 • Print artikel

Risi Competizione wil dit jaar terugkeren naar de 24 Uren van Le Mans. De drievoudig winnaar wil dit jaar onder haar eigen naam terugkeren en het Amerikaanse team wil deelnemen in de GTE-Pro-klasse tijdens het legendarische endurance evenement, die van 15 tot en met 16 juni verreden wordt.

Risi Competizione Ferrari Le Mans 2018 Jeroen Bleekemolen
De Le Mans-Ferrari van Jeroen Bleekemolen in 2018

“We hebben zelf een aanvraag ingediend en we willen graag terugkeren”, zegt teameigenaar Giuseppe Risi tegen het Engelse Autosport. “We hebben het gevoel dat er in Le Mans een gelijkwaardig speelveld is.” Coureurs voor haar deelname wil Risi nog niet noemen, maar hij heeft goede hoop dat hij in ieder geval fabriekscoureurs van Ferrari in zijn line-up krijgt.

“Ik weet zeker dat we dit met Ferrari gaan oplossen”, zei de Amerikaan. Het team moet tot en met maart wachten om te weten of de aanvraag door de ACO, de organisatie van de race op het Circuit de la Sarthe, wordt toegekend. De toekenning vindt dit jaar in twee etappes plaats. De Franse organisatie maakt de eerste vijftig auto’s uit het FIA World Endurance Championship bekend, gevolgd door de tien resterende auto’s en de tien reserveauto’s op 1 maart.

Het Amerikaanse team behaalde haar grootste succes in Le Mans met de Ferrari 333SP in 1998. Ze reed in dat jaar bij haar debuut naar de overwinning in de LMP900-klasse en deed dat in 2008 en 2009 nog eens dunnetjes over in de GT2-klasse. Vorig jaar zette het team een auto in de GTE-Am-divisie in (zie foto), onder de vlag van Keating Motorsport met onder andere onze landgenoot Jeroen Bleekemolen als rijder.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS