Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Renger van der Zande in Le Mans met Evel Knievel als mascotte: Risk everything, regret nothing….

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 juni 2018 05:08 • Print artikel

Het Dragon Speed team van Elton Julian is ambitieus. De grote stap naar deelname in Le Mans in de LMP1-klasse is quasi moeiteloos genomen. Maar het team met ook de Nederlander Renger van der Zande in de gelederen, heeft bovendien humor. Hoewel teameigenaar Elton oorspronkelijk van de Canarische eilanden komt en in Frankrijk woont, voelt hij zich een echte Amerikaan. En wie leent zich dan beter als mascotte dan de voormalige stuntman Evel Knievel met zijn Stars & Stripes uitrusting.

stuntman Evel Knievel met zijn Stars & Stripes

Het motto van de legendarische stuntman was destijds: Risk everything, regret nothing, ofwel ga ervoor en heb nergens spijt van. En dat deed Evel Knievel. Hij sprong met zijn motorfiets over auto’s, bussen, maar ook over ravijnen en van het ene naar het andere gebouw. Hij brak alle records, waaronder het aantal gebroken botten bij een klap. Hij bracht het tot 37 botbreuken in één keer. Knievel overleed uiteindelijk aan een longziekte, maar werd legendarisch in de Verenigde Staten..

Dallara

Dat het team van Elton Julian humor heeft blijkt onder andere uit de keuze van de mascotte. Nadat Pietro Fittipaldi met de auto in Stars en Stripes-uitstraling op Spa de nodige botbreuken opliep, hebben ze Evel Knievel als mascotte genomen.

Evil Knevel

Op de luchthapper boven de cockpit staat een miniatuur van de beroemde Amerikaanse stuntman. Het getuigt van de spirit van het team en het grote plezier dat ze als team hebben. Rijder en sponsor Henrik Hedman, een Zweed die als bankier fortuin maakte in Florida, getuigt zelf ook van moed en lef, door als bronzen rijder serieus hard te gaan met de Dallara BR1 Gibson.

Maar sowieso is de deelname al een moedige actie. De auto is feitelijk na Spa weer opgebouwd in het pitgebouw in Le Mans, op basis van een nieuwe monocoque en ook andere elektronica. Uitrijden zou al een grote prestatie zijn, maar het team met als snelle rijders Ben Hanley en Renger van der Zande is vastbesloten voor een stunt te zorgen en te gaan voor een hoge klassering: Risk everything and regret nothing ….zal het motto van het team zijn dit weekend.

Evil Knievel

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS