Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Rebellion Racing ziet 2020/21 als een interim-jaar: "Doel is om samen te werken voor een hypercar met een fabrikant en om te winnen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 30 juli 2019 16:39 • Print artikel

Rebellion Racing kan 2020/21 van het FIA World Endurance Championship als een ontwikkelingsjaar gaan benutten met het dan nog toegestane LMP1-chassis. Het plan is mogelijk om de aandrijving voor een toekomstige hypercar in de auto te zetten.

Rebellion Racing

In de aanloop naar de nieuwe klasse is het Zwitsers/Engelse team met diverse partijen in gesprek om een hypercar in te zetten. Alhoewel teambaas Calim Bouhadra zegt dat het niet realistisch is om in het eerste seizoen al een volledige nieuwe auto te verwachten. Een optie is dan ook om een hybride variant te gebruiken, die een combinatie van een LMP1 en hypercar is.

“2020 is het doel, maar om eerlijk te zijn is 2020 een droom”, aldus Bouhadra tegenover Sportscar365 in Barcelona. “Het is tekort. Om een auto voor 2020 te bouwen, zou ik zeggen dat het niet realistisch is. Het doel is om deze auto te ontwikkelen voor 2020/21, maar in 2020 het LMP1-chassis te gebruiken, de motor van de fabrikant er in te zetten en 2020 als een ontwikkelingsprogramma te gebruiken, om in 2021 aanwezig te zijn met een joint venture die we met een fabrikant kunnen doen.”

De directeur zegt dan ook met diverse fabrikanten in gesprek te zijn voor een hypercar-project. Daarbij zou men ook in gesprek zijn met haar huidige partner Oreca. “Mijn doel is om samen te werken voor een hypercar met een fabrikant”, zegt Bouhadra. “Er zijn veel mogelijkheden voor ons om het te laten gebeuren. We kunnen een fabrikant hebben die het chassis bouwt. We hebben een fabrikant die de motor kan bouwen, we kunnen een fabrikant die beide kan of we hebben een fabrikant die interesse heeft om samen te werken met Oreca en een motor brengen. Alles is mogelijk. Ik heb al deze oplossingen voor me liggen en bespreken het met al deze merken om te zien wat de goede bijdrage voor ons is.”

Een andere optie is om te gaan rijden met een klantenauto. Aston Martin heeft al gezegd dat de Valkyrie hypercar beschikbaar komt in 2021/22. “Wat is het sterkte merk? Wat is het budget”, zegt de directeur van Rebellion. “Er zijn vele parameters om onze beslissing te nemen. Een ding zal ik niet aan de kant schuiven, dat is als we deelnemen in 2020/21 dat het is om te winnen. Dus serieus, er wordt geen compromis gemaakt aan het feit dat de auto een van de besten is.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS