Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Rebellion Racing waarschuwt tegen dominantie Toyota: "De competitie komt er niet zonder aanpassing EoT..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 mei 2018 03:12 • Print artikel

Het beste privé LMP1-team, Rebellion Racing, heeft het FIA World Endurance Championship gewaarschuwd dat de LMP1-klasse niet ‘attractief’ blijft, wanneer de snelheid van de non-hybride auto's te laag ligt ten opzichte van de Toyota.



Toyota pakte een 1-2 tijdens de 6 uur van Spa, de eerste race van het superseizoen van de FIA WEC. De eerste Rebellion kwam met twee ronden achterstand als derde over de finish. Deze opmerkingen komen nadat de non-hybrides enige aanpassingen in de Equivalence of Technology om de oren kregen, waardoor ze niet met de Japanners de strijd konden aangaan. In een verklaring na de wedstrijd, drukt Rebellion Racing haar onvrede uit. “De ambitie van het team is om in staat te zijn om te vechten en een mooie show tijdens de 24 uur van Le Mans te laten zien, maar dat gaat duidelijk niet lukken als de EoT niet aangepast gaat worden.”

Rebellion Vice President Calim Bouhardra reageerde als volgt: “We zijn blij met onze behaalde resultaten in de verreden races, ondanks de kwalificatie van onze #1. De auto toonde aan dat we enorm presteren en dat we onze plek in de top van het deelnemersveld hebben. Maar de competitie blijf niet interessant als het voordeel van de hybrides niet wordt herzien.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS