Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Rebellion Racing trekt Nathanael Berthon aan in line-up: "De ambities van Rebellion zijn groot en..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 januari 2019 14:24 • Print artikel

Rebellion Racing heeft Nathanael Berthon aan haar line-up toegevoegd voor het FIA World Endurance Championship. De Fransman rijdt de resterende races voor het LMP1-team in het seizoen 2018/19, alsmede een volledig seizoen in 2019/20.

Rebellion Racing Spa 2018


De Franse coureur gaat rijden met de door Oreca gebouwde Rebellion R13, waarmee het Zwitsers/Engelse team won in Silverstone. Berthon gaat dit seizoen de wedstrijden rijden in Sebring, Spa-Francorchamps en Le Mans en neemt naar verwachting plaats naast Thomas Laurent en Gustavo Menezes.

“Ik ben blij dat Rebellion LMP1-team vertrouwen in mij heeft”, zei Berthon over zijn aanstelling. “Het idee om deel te nemen aan het World Endurance Championship en twee keer aan de 24 uur van Le Mans, in 2019 en in 2020, met een team en een auto die in staat is om te winnen, is een grote bron aan motivatie voor mij!”

“De ambities van Rebellion zijn groot en om deel uit te maken van dit project, maakt me trots en het brengt ook een grote verantwoordelijkheid. Ik wil iedereen bedanken die dat mogelijk heeft gemaakt. Ik kan niet wachten om in Sebring te zijn en het team te leren kennen, de proto R13 en het werken met mijn toekomstige teamgenoten.”

Berthon heeft als Manager het bedrijf Triple A Motorsport van Oliver Panis en heeft al eerder in de LMP2 gereden in Le Mans. De Fransman reed al vijf keer de race op het Circuit de la Sarthe in deze klasse. “Ik wil Oliver Panis bedanken die ons in contact bracht met Nathanael en om zijn diensten te verkrijgen”, reageerde Rebellion vice-president Calim Bouhadra.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS