Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Racing Team Nederland heeft nog geen beslissing over het zwarte goud genomen: "We moeten dingen overwegen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 juli 2019 13:02 • Print artikel

Racing Team Nederland is het enige team in de LMP2 van het FIA World Endurance Championship dat nog geen beslissing heeft genomen over de bandenkeuze. Tijdens de eerste testdag van The Prologue reed het team zowel met Dunlop- als Michelin-banden. Op de tweede dag werden alleen de Michelins gemonteerd.

Racing Team Nederland

Michelin blijft in de klasse, maar Dunlop vertrekt en daarvoor komt Goodyear in de plaats. Vier teams hebben de nieuwe Amerikaanse banden getest. Ondanks dat TDS Racing, wat de operatie runt voor het Nederlandse team, een lange ervaring heeft met Dunlop. Toch zegt het team dat er nog geen keuze is gemaakt.

“Het team heeft veel ervaring met Dunlop”, reageerde teammanager Mark Koense tegen Sportscar365. “Het is belangrijk voor ons om te verzekeren dat we zoveel mogelijk ervaring met de Michelin krijgen, zodat we een beslissing kunnen nemen.” Volgens de Nederlander wordt de beslissing in de komende dagen genomen. De race in Silverstone komt immers snel dichterbij. “Voor Silverstone, maar zo werkt het niet”, aldus Koense. “Dat is de regel, maar de werkelijkheid is dat een fabrikant niet zegt ‘Ja, laten we een extra auto doen’, omdat de logistiek na Silverstone is. Alles gaat dan de wereld over, waaronder de banden. Dus gaan het een paar interessante uren worden en in de volgende dagen volgt een beslissing. Terwijl je effectief redelijk kort voor de race kan beslissen, moet de fabrikant de beslissing weten in verband met logistieke redenen. Je hebt de invloed van het team, de feedback van de bandenfabrikant en de coureurs. We moeten dingen overwegen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS