Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Racing Team Nederland geeft visitekaartje af met de Oreca, Toyota snelste in The Prologue + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 juli 2019 14:24 • Print artikel

Toyota heeft de snelste tijden neergezet tijdens de eerste sessie van The Prologue op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Het is de eerste keer dat de traditionele openingstestsessie van het seizoen in Spanje gereden wordt. Jose Maria Lopez zette met 1.29,991 de snelste tijd in de LMP1-klasse neer in de vier uur durende sessie.


Teamgenoot Sebastien Buemi in de andere Toyota TS050 Hybrid ging in het laatste half uur nog naar een tijd neer van 1.30,258. Daarmee was hij 0,267 seconde langzamer dan Lopez. Achter de twee Japanse bolides volgden de beide Rebellion R13 Gibsons. Gustavo Menezes moest 1,612 seconde toegeven. Slechts één van de Ginetta’s van Team LNT nam deel aan de sessie, door een probleem die gerelateerd was aan de technische keuring. Van de zes beschikbare coureurs kwam alleen Stephane Sarrazin in actie met de Britse bolide.

In de LMP2-klasse zette Paul di Resta de snelste tijd neer met United Autosports. Het was de eerste keer dat het Engels/Amerikaanse team met de Oreca in actie kwam. Met een tijd van 1.33,344 zette de Schot de auto bovenaan op het scorebord in deze klasse. Racing Tem Nederland zette met haar debuut met de Oreca een derde tijd neer. De auto van Jackie Chan DC Racing met Ho-Pin Tung volgde op plek vijf.

In de GTE-Pro liet AF Corse zich van haar beste kant zien. De beide Ferrari 488 GTE’s van het team zetten de snelste tijd neer. Alessandro Pier Guidi was de snelste met een tijd van 1.44,040. In de GTE-Am deed Team Project 1 hetzelfde met de Porsche 911 RSR, waarbij overigens de derde plek eveneens een auto uit Weissach was, in handen van Dempsey-Proton Racing.

Uitslag ochtendsessie The Prologue, Barcelona


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS