Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Racing Team Nederland: "Deze auto zit in een andere klasse"

Uitgegeven door Wim Boekel • 26 juli 2019 18:04 • Print artikel

Nyck de Vries, Giedo van der Garde en teameigenaar Frits van Eerd rijden dit jaar met een nieuwe auto bij Racing Team Nederland. De Dallara is ingeruild voor een Oreca. Tijdens The Prologue deed het team haar eerste ervaring met de Franse LMP2-auto in het veld.

Racing Team Nederland

“Toen we in wisselden van Dunlop naar Michelin en we niet bij TDS zaten, had het een grote invloed op de Dallara”, aldus Mark Koense tegenover Sportscar365. “De Dallara is een erg lastige auto, dus zeker voor Frits voelde het comfortabeler op de Michelin-banden. De Dallara rijdt wat minder kritisch op de Michelin-banden.”

“Ongeacht de banden die er op zitten, is de Oreca een andere klasse. Dat geeft vertrouwen aan mensen als Frits, die minder ervaring heeft dan Nyck en Giedo. Het window van de Dallara waarin het werkt was heel nauw, en het meest belangrijke, het was erg wisselend van een sessie naar de andere. Als je de hele tijd aan het vechten bent, is het lastig om progressie maken.”

“Plus, we zitten met een team dat het Oreca-pakket van binnen en van buiten kent, wat de primaire reden was om met hun in zee te gaan. Anders hadden we drie jaar aan ervaring met de auto in zes weken moeten opdoen. Dat had onmogelijk geweest.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS