Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

R-Motorsport heeft nieuw doel na DTM-exit: "Met de Aston Martin Valkyrie hypercar naar Le Mans"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 februari 2020 11:30 • Print artikel

R-Motorsport debuteerde afgelopen jaar in de DTM met de Aston Martin Vantage. Na een jaar trok het team zich echter al weer terug. Volgens teambaas Dr. Florian Kamelger geeft dit zijn team de ruimte om zich te richten op haar primaire doel. Het Zwitserse team wil met de Aston Martin Valkyrie naar Le Mans.

Aston Martin R-Motorsports


“Het zorgt er duidelijk voor dat er wat middelen vrijgemaakt worden”, aldus Kamelger tegenover Sportscar365 over het terugtrekken uit de DTM. “Het is zeker een doel en ik heb er nooit een geheim van gemaakt, het racen als R-Motorsport in het WEC en in Le Mans. Ons hoofddoel is duidelijk de hypercars, dus ja, we gaan er een goede hoeveelheid middelen in steken.” De teambaas wil echter nog geen plan of tijdpad voor haar deelname bevestigen.

“We hebben de middelen en de mogelijkheden om een endurance programma te runnen”, zegt de Zwitser. “Zoals we allemaal weten, zijn we gelinkt aan het team in Kent [Jota Sport], dat weet hoe je het racen in het WEC moet runnen. Ik denk dat we hiermee een goed recept hebben om zoiets te laten werken.” Wanneer Kamelger wordt gevraagd naar een update over het hypercar-programma, verwijst hij snel door naar Aston Martin.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS