Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Porsche mogelijk in 2018 met vier auto's naar de 24U van Le Mans: "Dat ga ik je niet vertellen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 november 2017 14:24 • Print artikel

Porsche trekt zich dan terug uit de LMP1-klasse, die onder andere in de 24 uur van Le Mans rijdt. Dat betekent niet dat men volgend jaar met minder auto’s naar Le Mans komt. Porsche kan zomaar vier Porsches 911 RSR inzetten, waarbij gebruik gemaakt kan gaan worden van het Amerikaanse CORE Autosport.

Porsche 911 RSR

"Een dergelijk programma komt overeen met de vier auto’s die Ford in Le Mans inzet. Het is echter aan de ACO Selectie Commissie of het Porsche wordt toegestaan", vertelde Hoofd van Posche Motorsport Dr. Frank-Steffen Walliser.

“Het is nog niet definitief. We gaan het zien”, reageerde de Duitser tegen Sportscar365. Wanneer er wordt gevraagd naar de inzet van CORE Autosport als partner, zei hij: “Kan ik dat? Ja, dat kan ik. Doe ik het? Dat ga ik je niet vertellen!”

Na het aangekondigde vertrek uit de LMP1, liet Porsche al weten dat men zich meer gaat richten op de GTs. “Zoals elk jaar kijk je naar alle opties die je wereldwijd kan doen”, zei Walliser. “Onze impact in het GT-racen is deel van onze strategie om onze interesse in de GT-categorieën te vergroten. Dit is niet alleen de GTE, want we kijken ook naar de GT3-series. We moeten dan denken aan de VLN, 24 uur van de Nürburgring, International GT Challenge, we moeten deze als belangrijk zien. Al deze dingen vinden plaats.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS