Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Porsche maakt zich niet druk om vertrek van BMW en Ford uit het FIA WEC: "We blijven erbij..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 februari 2019 09:39 • Print artikel

Porsche maakt zich geen zorgen over de GTE-Pro klasse, wanneer BMW en Ford uit deze klasse van het FIA World Endurance Championship vertrekken. Zelf bevestigt Porsche de deelname aan het kampioenschap. De uitspraken van het Duitse automerk komen, nu er twijfel is ontstaan over een langer verblijf na afloop van het superseizoen 2018/19. Hierdoor zijn er voor het volgende seizoen mogelijk maar drie fabrikanten met Porsche, Ferrari en Aston Martin aanwezig.

Porsche GTE Pro winnaar Le Mans 2018 RX foto Peter Vader

“Ik denk dat we op het moment, met het aantal fabrikanten, op een piek van de GTE-deelnemers in het WEC zitten”, zei Pascal Zurlinde, Porsche directeur bij Porsche GT Motorsport, tegen Sportscar365. “In het verleden waren we met één of twee fabrikanten minder en was de GTE-categorie daarmee nog steeds gezond. We zien dus geen trends dat het verkeerd kan gaan in het WEC, zelfs met minder deelnemende fabrikanten.”

Het contract van Ford met de ACO loopt na dit seizoen af, terwijl BMW pas in haar eerste seizoen zit. De Porsche-directeur bevestigt echter dat haar merk in de toekomst blijft. “We blijven erbij”, zei Zurlinden. “Het is een wereldkampioenschap en wereldkampioenschappen zijn altijd attractief voor fabrikanten.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS