Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Porsche leverancier van nieuwe safetycar van het FIA WEC: "Verschillende modellen volstaan..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 april 2018 19:29 • Print artikel

Porsche is aangekondigd als de officiële leverancier van de safetycar voor superseizoen van het FIA World Endurance Championship. De Duitse fabrikant gaat met de 911 Turbo de Audi R8 V10 vervangen, welke in 2016 en 2017 deze rol invulde.

null

De auto gaat door voormalig GT3-coureur Pedro Couceiro gereden worden, terwijl de auto in Le Mans door Yannick Dalmas bestuurd gaat worden. Porsche en het FIA WEC hebben een drie-jarige deal getekend voor de inzet van de 911 Turbo. Deze loopt door tot het einde van het seizoen 2019-20, waardoor de Duitse bolide tenminste bij drie edities van de 24 Uur van Le Mans ingezet gaat worden.

“De safetycar is deel van de show en, op dit moment, konden we geen betere sportscar hebben dan de Porsche 911 als een snel interventie voertuig op de baan,” zei WEC-directeur Gerard Neveu. “Het is ook een perfecte illustratie van de nauwe relatie tussen het WEC en Porsche.” Het hoofd van Porsche Motorsport Dr. Frank-Steffen Walliser voegt daar aan toe: “We zijn blij om de kans te hebben om tot 2020, de safetycars en interventie voertuigen te leveren voor het FIA World Endurance Championship. Als sportwagen fabrikant was het voor ons makkelijk om een geschikte auto te vinden. Eigenlijk zijn veel van onze productiemodellen geschikt voor deze speciale taak. Uiteindelijk hebben we gekozen voor de Porsche 911 als safetycar, zestien voertuigen uit verschillende modellijnen volstaan voor de verschillende functies in het WEC.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS