Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Porsche laat zich van haar beste kant zien; pole position in GTE-Pro en -Am, crash Clearwater Ferrari + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 maart 2019 10:33 • Print artikel

Kevin Estre en Michael Christensen hebben de Porsche op pole position gezet in de GTE-Pro voor de 1.000 Mijl van Sebring. Het duo zette een snelste tijd neer van 1.57,500 in een sessie die werd getekend door een rode vlag. De Ford van Harry Tincknell en Andy Priaulx start vanaf plek 2, die de teamgenoten Stefan Mücke en Oliver Pla voorbleven.

porsche Motorsport

BMW kende een klein succes met Augusto Farfus en Antonio Felix da Costa. Het duo vertrekt vanaf plek 4 en kwam slechts 0,342 tekort voor de pole position. Voor de zusterauto met onder andere Nicky Catsburg is het de zevende startplek voor de wedstrijd. De tweede Aston Marin met Alex Lynn kende een technisch probleem, waardoor deze achteraan in het veld van de klasse start.

In de GTE-Am was het een ongekend succes voor Team Project 1, nadat de Porsche eerder tijdens de testdagen in brand vloog. De ingevlogen Porsche uit Duitsland leverde Egidio Perfetti en Joerg Bergemeister de tweede tijd in de klasse op. Snelste waren Matt Campbell en Christien Ried in de andere Porsche van Dempsey Proton Racing. Pedro Lamy en Paul Dalla Lana zetten de de derde tijd neer in de Aston Martin. In deze klasse werd overigens ook de rode vlag veroorzaakt. Luis Perrez Companc ging met de Clearwater Ferrari in bocht 7 de vangrail in, waardoor de linkervoorkant behoorlijk beschadigd raakte.

Uitslag kwalificatie 1000 Mijl Sebring

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS