Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Paul di Resta gaat volledig seizoen in het FIA World Endurance Championship rijden

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 maart 2019 14:03 • Print artikel

Voormalig F1-coureur en kersverse DTM-coureur van Aston Martin; Paul di Resta gaat in 2019/20 een volledig seizoen van het FIA World Endurance Championship met United Autosports rijden. Daarmee gaat de Schot zijn relatie met het team van McLaren-directeur Zak Brown verlengen. De coureur debuteerde vorig jaar met het team tijdens de 24 uur van Le Mans.

Paul di Resta

Di Resta gaat in de enige ingezette Ligier-Gibson JSP217 in de LMP2 rijden. Dat gaat hij samen met Filipe Albuquerque en Phil Hanson doen. Zij waren ook de teamgenoten tijdens de belangrijkste endurance race in 2018. “Ik ben echt blij om in Le Mans en het WEC door te gaan met United Autosports”, zei Di Resta tegen het Engelse Autosport. “Het is zeker een uitdaging waar ik klaar voor ben. We hebben maar een klein beetje tijd om ons voor te bereiden, maar ik denk dat United meer dan in staat is om dat op zich te nemen.”

Ook teambaas Richard Dean heeft vertrouwen in het aankomende seizoen. “Het is een teken van ons niveau als we rijders aantrekken van deze kwaliteit. Nu dat Paul zo’n belangrijke teamspeler voor United Autosports is, was het logisch om hem aan onze WEC-line-up toe te voegen. Hij werkt goed met Phil en Filipe, dus heb ik een positief gevoel over onze eerste wereldkampioenschap seizoen.”

Toch is er bij de teambaas enige teleurstelling, omdat het team slechts 1 plek heeft gekregen voor haar deelname aan Le Mans. Ondanks dat het team een automatische inschrijving uit de Asian Le Mans Series had gekregen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS