Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Overwinning tijdens 6 uur Spa smaakt naar meer voor G-Drive Racing: "Het is lastig, maar ik hou van het WEC"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 mei 2018 07:24 • Print artikel

G-Drive Racing won afgelopen weekend de 6 uur van Spa. De enige race naast de 24 Uren van Le Mans waarin het Russische team aan het FIA World Endurance Championship zou gaan deelnemen. Het lijkt er op dat er toch aan meer races deelgenomen wordt, zo vertelde teambaas Roman Rusinov nu.De Rus reed samen met Jean-Eric Vergne en Andrea Pizzitola in België in de LMP2-klasse, waar ze de wedstrijd na de pech van Racing Team Nederland domineerden. Doordat men niet aan het kampioenschap deelneemt, kreeg men geen punten voor de race in Spa-Francorchamps. Toch denkt Rusinov er nu aan om ook de WEC-races in Silverstone, Fuji en Shanghai te gaan rijden. Deze races komen dan naast het programma wat G-Drive Racing in de European Le Mans Series rijdt. “Ik denk dat we moeten uitvinden en zien hoe we in het budget zitten”, zei Rusinov tegen Sportcar365. “Ik wil zeker wat WEC-races doen. Ik hou van het WEC-kampioenschap, maar voor ons is het wat lastig, omdat we alleen getekend hebben voor een enkel kalenderjaar. Het is erg lastig, dus dat is waarom we besloten om de ELMS te doen en alleen één WEC-race om ons voor te bereiden op Le Mans.” Mocht men in Silverstone gaan starten, dan moet dat met het tweede chassis van het team zijn. Het eerste chassis dat door TDS wordt ingezet, is primair voor de ELMS. Wat betreft de line-up voor Le Mans kan Rusinov nog niets bevestigen en noemt de situatie lastig. Het schijnt af te hangen van dispensatie voor tijdelijke ratings van de coureurs.

De voorlopige line-up van het team met Rusinov (goud), Vergne (platina) en Matthieu Vaxiviere (goud) werd afgewezen door de ACO, waardoor men tijdens de twee openingsronden rijdt met Pizzitola en Alexandre Imperatori. De teambaas schijnt gevraagd te hebben om de gouden Imperatori voor Le Mans in te zetten naast Vergne en zichzelf.

“Ik kan het nu niet zeggen”, zei Rusinov. “Het is zo lastig, dus geef ik er de voorkeur aan om er niet over te spreken. Ik kan het zelfs niet begrijpen.” Een tweede auto op de grid in de LMP2 gaat voor James Allen, Enzo Guibbert en Jose Gutierrez ingezet worden. Deze inzet gaat niet via TDS, maar via Graff Racing.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS