Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Oranje-tintje bij succes Toyota, maar de pijn is niet weggenomen: "Nee, dat is niet mogelijk..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 juni 2018 18:36 • Print artikel

Toyota won de 24 Uren van Le Mans, maar toch blijft er een kleine smet op de overwinning. Na het vertrek van Audi en Porsche zijn de Japanners de enige fabrikanten in de LMP1-klasse.“Eindelijk! Ik denk dat we deze verdiend hebben”, reageerde Rob Leupen tegen het Engelse Autosport. “Ik ben erg blij. We hadden kunnen voorkomen wat met Kamui gebeurde. Dat het niet mogen gebeuren. Natuurlijk is het zonde dat Audi en Porsche hier niet waren, maar dit is goed genoeg. We zijn er blij mee.”

De Nederlander zegt dat deze overwinning met Sebastien Buemi, Kazuki Nakajima en Fernando Alonso niet de pijn heeft weggenomen van de overige edities waar de Japanners door pech geplaagd werden. “Nee, dat is niet mogelijk”, zegt de Toyota Motorsport-directeur. “Maar dat is het mooie aan deze ervaring. Elk jaar is anders.”

Ook technisch directeur Pascal Vasselon is opgelucht nu zijn team eindelijk de overwinning binnen heeft. “Het duurde eigenlijk te lang voor ons om deze overwinning te halen”, zegt de Fransman. “Drie keer waren we erg dicht bij de winst, maar elke keer gebeurde iets exceptioneel. Deze keer ging het wel goed.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS