Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Onzekerheid voor Tom Blomqvist: "Duidelijk dat op dit moment de focus op Fuji ligt en dan verder kijken"

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 mei 2018 08:03

Tom Blomqvist gaat zijn aandacht verleggen naar het GT-racen voor BMW. Dat vertelt BMW Motorsport-directeur Jens Marquardt naar aanleiding van het vertrek van de Zweed uit de Formule E. De 24-jarige is bij Andretti Autosports vervangen door Stephane Sarrazin voor de rest van het seizoen, wat volgens Marquardt volledig de beslissing van het Amerikaanse team.



“Andretti heeft duidelijk de leiding wat betreft de Formule E in seizoen 4”, vertelt de Duitser aan het Amerikaanse Sportscar365. “We hebben nu Tom voor een volledige focus aan de GT-racerij.” Andretti zei dat Blomqvist met name vrijgegeven was om zich te richten op het BMW GTE-programma, wat door een BMW-woordvoerder wordt tegengesproken. De coureur is vooralsnog alleen voor Fuji bevestigt volgens de woordvoerder. Het gerucht gaat dat BMW haar line-up voor Le Mans al heeft afgerond. Deze moet echter nog bevestigd worden. Wat betreft de inzet van van Blomqvist in het FIA WEC zegt Marquardt dat er nog niets besloten is.

“We moeten er naar kijken, maar het is duidelijk dat op dit moment de focus op Fuji ligt en vandaar uit kijken we verder”, zegt de BMW Motorsport-directeur. “We zijn duidelijk blij met wat we voor hem op de planning hebben. Ik denk dat we hem zeker in meer GT-races gaan betrekken dit jaar.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS