Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Oliver Rowland als eerste coureur bekend gemaakt voor de LMP1 van Ginetta: "Een nieuwe uitdaging"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 februari 2018 10:08 • Print artikel

Oliver Rowland is de eerste coureur die Manor aankondigt voor haar LMP1-programma in het FIA WEC. Het team, wat rijdt onder de naam CEFC TRSM, heeft de aankondiging gemaakt in de aanloop naar de bekendmaking door de ACO, van de inschrijvingen voor het FIA World Endurance Championship. De Brit heeft met name ervaring in de formule-auto's en werd afgelopen seizoen derde in de Formule 2.

Manor Ginetta LMP1

Naast dit kampioenschap heeft hij ook de Formule Renault 3.5l-kampioenschap van 2015 op zijn naam staan en maakt dit jaar dus zijn debuut in het FIA WEC. De coureur maakt zijn stap naar het prototyperacen met de Ginette G60-LT-P1. "Ik kijk er naar uit om me bij TRM in het LMP1 World Endurance Championship te voegen", zegt Rowland. "Enduranceracen is een nieuwe ervaring voor mij en het creŽert een nieuwe uitdaging, maar ik kijk echt uit naar het werken met het team en het rijden in zo'n ongelooflijke auto."

"Het deelnemen aan de 24 uur van Le Mans is extreem opwindend en het is iets waarin ik altijd heb willen racen. Ik kan niet wachten om te beginnen bij het team om zeker te stellen dat we het beste uit het pakket halen en om van daaruit de uitdaging aan kunnen voor fantastische resultaten in het kampioenschap."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS