Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

OFFICIEEL: Rebellion Racing stopt als LMP1-team in het FIA World Endurance Championship

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 oktober 2016 18:41 • Print artikel

Rebellion Racing stopt als LMP1-team in het FIA World Endurance Championship. Het team dat vier jaar in deze klasse van het wereldkampioenschap reed, zet haar deelname stil aan het einde van het seizoen. In 2017 gaat het Zwitsers/Engelse team een andere richting op.


Het team kwam in 2009 in de LMP1-klasse met één Lola-chassis en een Aston Martin V12-motor. In 2010 stapte men met de Lola over op een Judd 5,5 liter V10 motor. Tussen 2011 en 2014 werkte het team nauw samen met Toyota Motorsport. In de Lola kwam toen een 3,4 liter V8-Toyota-motor te liggen. Met de verandering van de regelgeving in 2014 ging Rebellion een samenwerking met Oreca aan bouwde men een eigen LMP1-bolide, de Rebellion R-One. In eerste instantie lag de Toyota-motor nog in de auto, maar in 2015 stapte men over op de motoren van AER. Sinds 2014 worden door de fabrikanten de grenzen opgezocht in de LMP1 en daardoor wordt het lastiger voor een privéteam om zich in deze klasse te handhaven. Rebellion heeft er dan ook voor gekozen om na zeven jaar over te stappen naar de nieuwe LMP2-klasse.

“Het is een uitdagende tijd voor de LMP2 met een nieuwe specificatie auto die toegestaan is om in alle top sportscar-kampioenschappen in de wereld te rijden en die op dit moment door de chassisleverancier worden onthuld. Van de snelheid van deze nieuwe LMP2-cars wordt voorspeld dat deze significant sneller zijn dan de huidige auto’s en met het hoge competitieniveau tussen teams en de auto’s, is de uitdaging er aantrekkelijk voor Rebellion Racing. We kijken uit naar dit nieuwe avontuur”, zo meldt het Zwitsers/Engelse team in een statement.

Een keuze van de bolide door het team en de kampioenschappen waarin men gaat rijden, is door Rebellion nog niet bekendgemaakt.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS