Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

OFFICIEEL: Peugeot keert terug met een hypercar in het FIA World Endurance Championship

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 november 2019 14:59 • Print artikel

Peugeot heeft aangekondigd dat het automerk vanaf 2022 naar het FIA World Endurance Championship komt met een hybride aangedreven hypercar. Daarmee keert de Franse autofabrikant terugkeer in de topklasse van het kampioenschap, nadat Peugeot in 2012 haar programma met de 908 LMP1 beëindigde. Verdere details worden begin 2020 aangekondigd, waarbij de verwachting is dat ze een samenwerking met Oreca en Rebellion aangaan.

Peugeot terug naar FIA WEC

“Ik ben erg enthousiast over het vooruitzicht om de vaardigheden en passie van mijn team in dit project te zien samenkomen”, aldus PSA Motorsport-directeur Jean-Marc Finot. “Het is een nieuwe uitdaging en ik weet dat onze experts op gaan staan met weer een demonstratie van hun wil om te winnen met teams die gefinancierd worden met merken uit de groep, aangewakkerd door hun lange ervaring in de hoogste FIA-kampioenschappen en honger naar succes.”

De behoorlijke besparing van de kosten met de nieuwe regels van de hypercars en het feit dat hybride aandrijving wordt ingezet, was een reden dat de Groupe PSA Executive Committee akkoord ging met het voorstel tot een terugkeer. “De passie voor de motorsport van Peugeot heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in het behalen van vele overwinningen die gescoord hebben in onze historie”, zegt Peugeot Brand Director Jean-Philippe Imparato. “De verandering die de FIA WEC introduceert passen nu in de transitie die we zelf ondergaan met het elektrificeren van onze reeks en het lanceren van high-performance producten, ontwikkeld in een nauwe samenwerking met PSA Motorpsort en getoond wordt door de Concept 508 Peugeot Sport Engineered. Deze initiatieven zijn compleet in lijn met Peugeots ‘Motion and E-motion’ merken signatuur.”

Het is onduidelijk of het debuut in het kalenderjaar 2022 gaat plaatsvinden of bij het ingaan van het 2022/23-seizoen. Wat het derde jaar van de FIA en ACO hypercar regels gaat worden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS