Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

OFFICIEEL: Corvette maakt debuut in de 6 uur van Shanghai: "Aanvullende kans om onszelf..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 juni 2018 16:42 • Print artikel

Corvette heeft bevestigd dat ze met de Corvette C7.R gaat deelnemen aan de 6 uur van Shanghai. Deze ronde van het FIA World Endurance Championship wordt in november verreden. Het Amerikaanse merk gaat met een auto debuteren in de GTE-Pro klasse. De auto gaat eenmalig rijden in een Redline livery om de lancering van de special edition range van Chevrolet in China te promoten. De line-up van coureurs is nog niet bekend gemaakt.

Corvette

“Corvette heeft zichzelf bewezen in een wereldklasse raceprogramma”, vertelde Mark Kent, Chevrolet directeur van de afdeling motorsport-competitie. “Deelnemen in Shanghai levert ons een aanvullende kans op om onszelf te testen tegenover de top-fabrikanten en teams in het FIA WEC.”

Met de komst van Corvette in Shanghai rijden er maar liefst zes fabrikanten in de GTE-Pro. “We zijn blij om Corvette Racing te verwelkomen en Chevrolet Shanghai GM bij de 6 uur van Shanghai in november”, zei WEC-directeur Gerard Neveu. “Om een merk met de historie en het succes van Corvette Racing dat zich bij het veld van fabrikanten voegt, betekent zelfs een hoger niveau aan competitie in onze LMGTE-categorie en een toename van entertainment voor de duizenden aan Chinese fans die de race bezoeken. Ik weet dat de hele WEC-paddock uitkijkt naar de komst van Chevrolet en Corvette Racing.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS